Har du lært af din ferielæsning?

Har du lært af din ferielæsning?

Ferielsningjpg

Jeg har i ferien hygget med “Perlesøsteren” af Lucinda Riley – spændende til sidste side!

Nu er det ikke en boganmeldelse, jeg er ude i, men derimod en fundering over virkemidler i romaner.

Jeg tænker, at hendes teknikker kan overføres til faglige præsentationer og taler – ja det tænker jeg virkelig! Og hvad har skønlitteratur så med faglige præsentationer at gøre?

Begge dele handler om at skabe nysgerrighed og begejstring igennem hele bogen – eller talen.

En teknik, jeg særligt har taget til mig, er, at bygge historien op fra flere ender, der mødes i skøn harmoni til sidst.

Spænding og nysgerrighed bygges op, fordi man hører om flere verdener og tidsperioder, som har meget tilfælles, men hvor sammenhængen ikke er åbenlys før til sidst.

I faglige præsentationer er historiefortællingen ofte sparsom, og informationen kommer primært i kronologisk rækkefølge – det kan let resultere i inaktive lyttere. Og grunden til det er, at vi ikke stimulerer fantasi og nysgerrighed, når vi opremser.

Med historier taler vi til sanserne, så fantasien folder sig ud hos tilhørerne - de relaterer historien til deres egne erfaringer.

Hvis vi så samtidig fortæller historier, der først til sidst mødes i hovedpointen, holder vi lytteren spændt til de sidste ord af talen…

Det er ikke en let metode, og der er fare for at tabe tilhørere undervejs, men når det lykkes, er det en sand fornøjelse at være tilhører – jeg var top underholdt i liggestolen i selskab med “Perlesøsteren”!  

Hvad har du lært af din ferie? Jeg er nysgerrig så del endelig i kommentarfeltet!  


Bloggen

Jeg elsker mit farverige forretningsliv. Denne blog handler om mine oplevelser – jeg deler erfaringer, tanker, teorier og historier. Hvorfor? Fordi jeg er salgsentusiast! Lad mig vide hvad du tænker, så vi kan vokse sammen. Det vil være skønt, at se dig dele mine indlæg :)

Om mig - Kontakt mig - Flere blogindlæg