Undskyld jeg er i min egen restaurant!

Undskyld jeg er i min egen restaurant!

sorry-not-sorrypng

Jeg var i tirsdags så heldig at få teaterbilletter af min fantastiske kollega Jens – Woo hoo! Afsted med manden min flottede vi os med en lækker middag inden forestillingen. Og maden var skøn! Så det var synd, at alle tjenere lagde ud med at sige “sorry”, hver gang de kom til vores bord med den ene lækre ret efter den anden.

Et ubevidst situationsbestemt sprogmønster, de alle havde fået indarbejdet, gjorde, at de gav udtryk for, at de var et irriterende forstyrrende element i den romantiske middag. Og ja min mand og jeg snakker da også meget, så en tjener kan ikke undgå at bryde ind “midt i noget” – men det er jo den forstyrrelse, vi kommer for. Maden og den passionerede tjener, der ved en masse om den mad og vin, de serverer.

På min yndlingsrestaurant i Roskilde, Mumm, går tjenerne direkte til sagen: “Nu skal vi ned til den italienske støvlesnude, hvor Gregorio og hans kone Barbara har lavet en tæt dybrød vin med smæk på smagen! Duften er overvældende med aroma af vanilje, modne bær, mørk chokolade…” Sådan fortsætter detaljerne - de fortæller om jordbundsforhold, produktionsmetoder og familien, der står bag den lækre vin, og de fine råvarer.

Om du er tjener, sælger eller konsulent gælder det, at du aldrig er et forstyrrende element! Hvis du ringer, er der muligvis et bedre tidspunkt, og det skal selvfølgelig afklares. Men du har noget relevant og ønsket at byde ind med - ellers havde du ikke taget kontakt.

Din indgangsreplik er vigtig! Den styrker dit ethos og modtagerens forventninger – den gode indgangsreplik giver med andre ord billetten til en god snak, da forventningen er, at du er værd at bruge tid med.

Skal vi finde dine indgangsreplikker sammen? Så tag fat i mig og book et salgsmentorforløb eller blot et par timer :)

Bloggen

Jeg elsker mit farverige forretningsliv. Denne blog handler om mine oplevelser – jeg deler erfaringer, tanker, teorier og historier. Hvorfor? Fordi jeg er salgsentusiast! Lad mig vide hvad du tænker, så vi kan vokse sammen. Det vil være skønt, at se dig dele mine indlæg :)

Om mig - Kontakt mig - Flere blogindlæg